Salut, ma numesc Andra. Scriu acest articol pentru fetele care sunt interesate sa-si traiasca viata asa cum ar trebui, nu asa cum ne obliga sistemul.

Sa va povestesc ce faceam acum 8 luni. Alergam prin ploaie catre un interviu la o companie tip call-center. Am ajuns intr-un final acolo la ora stabilita, dar surpriza, trebuia sa astept inca jumatate de ora, pentru cine stie ce motiv. La interviu erau cateva fete de-o seama cu mine, doua-trei femei peste 50 de ani si un baiat. Cu totii am fost acceptati, spre surpinderea mea. Urmatoarele 2 luni le-am petrecut in internship neplatit. Am rezistat, greu, dar am rezistat cu banii de acasa. Dupa internship ni s-a spus ca suntem angajati … cu salariul minim pe economie. 8 ore pe zi, salariul minim pe economie. Pentru ca le-am spus deja alor mei ca am obtinut job-ul ei nu mi-au mai trimis bani. Si mi-a placut senzatia de independenta financiara. Dar in scurt timp am observat ca facultatea nu merge cu job-ul full time, iar banii primiti sunt o gluma. Abia reuseam sa traiesc de pe o luna pe alta. Am inceput sa caut alte joburi. Si un anunt mi-a atras atentia: “Angajari videochat Iasi, Bonus la angajare”. Era o zi insorita, mergeam calma la interviu si sperand ca acel bonus era pe bune.

La interviu mi s-a raspuns la toate intrebarile referitoare la videochat dar pana la urma am zis ca nu voi veni. Am fost tratata la fel de respectuos ca atunci cand am intrat in studio. In drum spre casa, am trecut prin Palas. Am vazut fete de varsta mea care ieseau dintr-un  magazin de haine scumpe  imbracate atat de frumos… si ma gandeam “cand voi intra si eu in acest magazin?”. Si in acel moment m-am decis. Voi merge la videochat. E o provocare. O accept! Doresc sa fiu frumoasa, sunt inteligenta, nu mai ascult de parerea celorlalti! Vreau sa-mi traiesc viata si vreau sa ma simt bine!

Asa ca a doua zi am mers la studio – ul de videochat, am acceptat job-ul si am primit bonusul. O suma care m-a motivat. Mi s-a zis ca in acea zi sunt libera si ca trebuie sa ma prezint a doua zi. Iesind afara cu banii in buzunar ma simteam atat de fericita incat am inceput sa plang. Mi-am cumparat una dintre cele mai scumpe rochii si a doua zi am pozat in ea. Simteam ca sunt deasupra tuturor. Sa fac videochat in Iasi a insemnat succesul pentru mine.