Ioana și Alina sunt două fete care lucrează în videochat în Iași și sunt prietene bune. Am stat de vorbă cu ele, în speranța că vom afla ce fac ele în timpul liber.

Pentru Ioana o zi în videochat nu este foarte obositoare, mai ales că programul ei este flexibil și de aceea, când iese din studio, merge la restaurantul ei preferat la Palas să ia o gustare și să bea un cappucino. Ne spunea că în urmă cu o zi trebuia să meargă la shopping, dar nu petrece foarte mult timp în mall și de aceea are tot timpul o listă la ea.

Nu cheltui bani fără să gândesc!” ne spune Ioana.

Cheltuielile le face pe produse de îngrijire a corpului: șampon, balsam de păr, gel de duș, creme hidratante, creme de față, măști pentru față, măști pentru păr și produse cosmetice doar de cea mai bună calitate. În videochat nu contează neapărat machiajul, dar să te menții frumoasă, este ceva ce-și dorește toată lumea, dar mai ales Ioana care declară că ”… nu mă mențin frumoasă doar pentru job, ci o fac pentru că îmi place să am grijă de mine, chiar dacă toate produsele mă costă aproape două salarii ale colegelor mele de la facultate”.

Alina, în schimb spune că după o zi în videochat Iasi , merge direct acasă și scrie pe blogul său, apoi mănâncă delicatese preparate de ea însăși, cu rețete luate de pe net.

Chiar dacă am bani să merg la cel mai scump restaurant din Iasi, nu o fac. Îmi cumpăr ingredientele și prepar eu rețete pe care le caut pe net”. Pentru Alina, de luni până vineri, singurul lucru pe care îl face cu entuziasm este jobul său, adică videochat. Dar în weekend nu ezită să-și facă nici o poftă. Alina zice că ”În weekend, îmi satisfac orice capriciu. S-au terminat demult zilele când îmi doream să fac lucruri, dar banii erau o piedică.

”Țin minte când am citit prima dată anunțul ‘… videochat Iasi  ’. Eram foarte încrezătoare și nu aveam prejudecăți. Unele fete cred că videochatul înseamnă să te expui la web și să primești bani. Nu e deloc așa. Pentru mine a însemnat să am voința și perseverența de a învăța caracterele oamenilor.”

Din punctul de vedere al unei prietene a Alinei, videochat-ul în Iasi este o artă. Și așa va rămâne pentru multă vreme.

Să nu uităm pentru ce muncim! Distracțiile, petrecerile și excursiile sau călătoriile sunt cele pe care ni le dorim cu adevărat. De aceea, videochat – ul este cel mai bun mod de a îmbunătăți timpul liber.